Fundacja Q

Poradnictwo

serce z dłoni

Wsparcie

Naszą misją jest nieść pomoc i poradę osobom, które z uwagi na różne przesłanki mniejszościowe potrzebują wsparcia. Wspieramy osoby nieheteronormatywne pomocą psychologiczną oraz prawną.

Profesjonalizm

W Fundacji Q pracują psycholożki i psycholodzy, coachowie oraz psychoterapeutki i psychoterapeuci posiadający doświadczenie w pracy pomocowej z osobami niehetero- i niecisnormatywnymi. Nasza praca poddawana jest regularnej superwizji, a specjaliści kształcą się na bieżąco w zakresie udzielania pomocy.
Prawnicy współpracujący z fundacją specjalizują się w tematyce praw człowieka oraz z prawodawstwie antydyskryminacyjnym i prawie cywilnym.

Zrozumienie

Stworzyliśmy miejsce bezpieczne dla osób niehetero- i niecisnormatywnych, bo sami i same mamy za sobą osobiste doświadczenia bycia członkiem / członkinią grup mniejszościowych, narażonych na stres i działania dyskryminujące; korzystaliśmy z takiej pomocy, a teraz chcemy nieść ją dalej osobom potrzebującym.